A kérdés mindannyiunkban felmerülhet: miért újítanak a nagy cégek logót vagy arculatot? Érdemes nekünk is lecserélni a több éves, sok esetben a több 10 éves logónkat? Fontos a logófrissítés? Megéri rászánni az időt és a pénzt az újításra? A válaszunk…

grafikai tervezés

…minden esetben az IGEN lesz. Ahogy haladunk előre az időben, nemcsak a technika és a környezetünk, de a divat is folyamatosan változik. Még abban az esetben is, ha cégünk egy tradicionális vállalat, fontos, hogy tartani tudja a lépést versenytársaival.

A logó analizálása

Legelső esetben érdemes megvizsgálnunk a logónkat: még mindig ugyanúgy tetszik számunkra? Minden felületen megfelelően tudjuk használni azt? Könnyen megjegyezhető, értelmezhető a mai rohanó világban? Nemcsak offline, de online felületeken is megállja a helyét?

Mit tartsunk szem előtt logófrissítéskor?

Logófrissítésnél mindig arra kell törekednünk, hogy egyszerűsítsünk, és eltávolítsuk a felesleges részleteket. Például kevesebb színű logóval könnyebb hitelesen kommunikálni. Az erősebb kontraszt megkönnyíti a logó felismerhetőségét, és kis méretben is remekül mutat.

Mikor érdemes belevágni?

Nehéz megmondani, hogy cégünk életében mikor jön el a változás szele, de be kell látnunk, hogy ez a legnagyobbakkal is előfordul. Ha új közönséget szeretnénk elérni a termékeinkkel, a mai világban sajnos már nem elegendő az, hogy sokan ismernek. Az újaknak és a fiataloknak is el kell tudni adni magunkat, mert lássuk be, sok esetben a cég kinézete alapján választunk.

Egy élő példa

Jelen esetben nagy öröm ért minket, hogy egy több 10 éves múlttal rendelkező vállalat bízta ránk magát logófrissítéssel kapcsolatban. Az igényfelmérést követően sikerült gyorsan egymásra hangolódnunk, így megszületett a Family-Friss Kft. új, modernizált logója.

 

 

Logófrissítés

 

Logófrissítéssel kapcsolatban is keresd bizalommal a Szabó Fólia Csapatát!