Legyen szó információs tábláról, cégtábláról, vagy bármilyen tábláról, a Szabó-Fólia csapatához egyedi méretekkel fordulhatsz.

Amit ebből a blogból megtudhatsz:

  • Milyen előzetes igényfelméréseket végzünk a gyártás megkezdése előtt
  • Milyen típusú táblákat használunk
  • Hogyan kerül a grafika a kiválasztott táblatípusra – munkafolyamat fotókkal

Vannak bizonyos helyzetek, amikor az ember szeretne valamilyen információt közölni a külvilággal: elérhetőséget tűz esetén, cég adatokat, esetlegesen útbaigazító információkat egy gyár vagy egy nagyobb épületegyüttes területén az arra közlekedőknek.  Legyen bármilyen helyszínről is szó, fontos, hogy ezek jól láthatók legyenek, és persze az sem hátrány, ha az aktuális olvasót a kazánház helyett nem például a mosdóba irányítjuk. Ezeknek az igényeknek kielégítésére javasoljuk az információs táblák használatát, melyeket amellett, hogy szinte bármilyen méretben el tudunk készíteni, felhasználástól függően különböző anyagokat javaslunk ki ügyfeleinknek.

Mielőtt kiválasztanánk a megfelelő táblatípust, mindig megkérdezzük ügyfeleinket: kül- vagy beltérre kerülne-e felhasználásra?

Kültéri alkalmazás esetén a dibond táblát javasoljuk. Ez az anyag a hagyományos alumíniumtáblához hasonló, mely tökéletesen alkalmazkodik a külső környezeti hatásokhoz:

  • hővel való érintkezés esetén nem hullámosodik
  • a rá kerülő fólia UV védő laminátummal van ellátva
  • egyszerűen cserélhető a grafika – akár több alkalommal is
  • csavarral bátran rögzíthető, mivel súlya elenyésző

Amennyiben a tábla beltérre kerülne, vagy csak egyszerűen nem tervezzük a grafikát hosszú távon alkalmazni, akkor a habosított PVC a jó megoldás.

  • könnyen falra szerelhető (szegekkel, kétoldalú ragasztóval)
  • ügyelni kell arra, hogy tartós hő hatására hullámosodhat

Ha már azt is megtudtuk, hogy hová raknád fel a táblát, már csak a pontos grafika meghatározása, és természetesen a gyártás maradt hátra. A következő képsor a táblák útját mutatja be a nyomtatástól számítva a felaprításon át a kasírozásig és a kész eredményig.

 

Ezen a gépen történik a csoda: az ügyfél által megálmodott grafika itt nyeri el az első, kézzel fogható formáját.
Első látásra félelmetesnek tűnhet ez az „állványzat”, de nem kell megijedni tőle, hasznos jószág: ez a vágógép aprítja fel a nagy tömböket a kívánt méretre – persze egy ügyes kezű szakember sem árt hozzá.
„A gép forog, az alkotó pihen” – vagyis nem, pont fordítva. Miután a vágógép elvégezte feladatát, jöhet a kasírozás. Előzetesen megtisztítjuk a felületet a szennyeződésektől, hogy biztosíthassuk a felkerülő matrica tökéletes tapadását.  A kasírozás kézzel történik .

Kasírozás után, ha minden a helyére került, levágjuk a felesleget, ami a fóliából maradt.
Kész vannak a táblák, most már felkerülhetnek méltó helyükre- senki sem fog eltévedni ebben a gyárban!

 

Ha te is szeretnél ilyen vagy hasonló táblákat, rendelkezz kész grafikával vagy csak ötlettel, ne habozz, oszd meg velünk elképzelésed még ma!